Uncategorized

Master Chef Andrei – Supa și boabele de cafea

Într-o zi, eu și adjunctul meu Alex am decis să adăugăm câteva ingrediente neobișnuite la supa noastră de pui. Am auzit că adăugarea unei linguri de cafea măcinată poate da o notă subtilă de aromă și că adăugarea de fructe uscate poate adăuga un gust dulceag interesant. Am decis să încercăm ambele ingrediente în același timp pentru a vedea ce se întâmplă.

Am început să fierbem supa noastră de pui așa cum am făcut-o de multe ori înainte, dar de data aceasta am adăugat cafea măcinată și fructe uscate. După câteva minute, bucătăria noastră a fost umplută cu un miros neplăcut de ars și un fum dens.

Am realizat că am adăugat prea multă cafea și fructe uscate, ceea ce a dus la supraîncălzirea lichidului și la arderea amestecului. În graba noastră de a încerca ceva nou și neobișnuit, am uitat că supa noastră de pui nu a fost niciodată destinată să fie un desert ci mai degrabă un preparat salat.

Am fost nevoiți să aruncăm tot amestecul, să curățăm bucătăria și să începem de la capăt. A fost o lecție importantă pentru noi amândoi: nu întotdeauna trebuie să încerci lucruri noi și neobișnuite în bucătărie, ci să rămâi la rețetele tradiționale și să le îmbunătățești cu mici modificări subtile.

Cred că deja ne-am lămurit de faptul că în bucătărie nu este totul roz și că nu mereu preparatele noi vor ieși din prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *