Bună, sunt bucatarul Andrei și astăzi vreau să-ți împărtășesc rețeta mea preferată de cotlete de miel prăjite cu ierburi și lămâie
Ingrediente:
- 4 cotlete de miel
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 cană de ierburi proaspete (mentă, busuioc, cimbru, pătrunjel)
- Sucul de la jumătate de lămâie
- 1 lămâie pentru garnitură
Instrucțiuni:
- Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
- Pune cotletele de miel pe o tavă de copt și unge-le cu ulei de măsline.
- Tocați usturoiul și amestecați-l cu sare și piper. Puneți amestecul de condimente peste cotletele de miel, asigurându-vă că acoperiți toate părțile.
- Pune tava cu cotletele de miel în cuptor și lasă-le să se prăjească timp de 10-12 minute.
- În timp ce se prăjesc cotletele, pregătește garnitura de ierburi. Spală și usucă ierburile și toacă-le mărunt.
- După ce cotletele de miel s-au prăjit pentru 10-12 minute, scoate-le din cuptor și întoarce-le. Puneți-le înapoi în cuptor și prăjește-le încă 10-12 minute până se rumenesc.
- Când cotletele de miel sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de 5 minute.
- Presară ierburile tocate peste cotletele de miel și stropiți-le cu sucul de lămâie. Pentru a obține un gust intens de lămâie, poți adăuga și felii de lămâie pe tava cu cotletele.
- Servește cotletele de miel cu ierburi proaspete și lămâie și bucură-te de acest preparat delicios!
Sper că această rețetă te va ajuta să obții niște cotlete de miel prăjite perfecte, ornate cu ierburi proaspete și lămâie. Poftă bună!