Uncategorized

Master Chef Andrei – Cotlete de miel perfect prăjite cu ierburi și lămâie

Bună, sunt bucatarul Andrei și astăzi vreau să-ți împărtășesc rețeta mea preferată de cotlete de miel prăjite cu ierburi și lămâie

Cotlete de miel prăjite cu ierburi și lămâie

Ingrediente:

  • 4 cotlete de miel
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 cană de ierburi proaspete (mentă, busuioc, cimbru, pătrunjel)
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 lămâie pentru garnitură

Instrucțiuni:

  1. Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Pune cotletele de miel pe o tavă de copt și unge-le cu ulei de măsline.
  3. Tocați usturoiul și amestecați-l cu sare și piper. Puneți amestecul de condimente peste cotletele de miel, asigurându-vă că acoperiți toate părțile.
  4. Pune tava cu cotletele de miel în cuptor și lasă-le să se prăjească timp de 10-12 minute.
  5. În timp ce se prăjesc cotletele, pregătește garnitura de ierburi. Spală și usucă ierburile și toacă-le mărunt.
  6. După ce cotletele de miel s-au prăjit pentru 10-12 minute, scoate-le din cuptor și întoarce-le. Puneți-le înapoi în cuptor și prăjește-le încă 10-12 minute până se rumenesc.
  7. Când cotletele de miel sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de 5 minute.
  8. Presară ierburile tocate peste cotletele de miel și stropiți-le cu sucul de lămâie. Pentru a obține un gust intens de lămâie, poți adăuga și felii de lămâie pe tava cu cotletele.
  9. Servește cotletele de miel cu ierburi proaspete și lămâie și bucură-te de acest preparat delicios!

Sper că această rețetă te va ajuta să obții niște cotlete de miel prăjite perfecte, ornate cu ierburi proaspete și lămâie. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *